fotoIk steek bij Sassenheim de Bollenstreek in. De velden staan schitterend in bloei, de eerste Japanners en Duitsers staan al met fototoestel en al tussen de tulpen. Er schijnen eerder deze week al Chinese toeristen te zijn gearresteerd die meenden de bloemen zomaar te kunnen plukken.

In Noordwijk is alles nog rustig. eerste wandelaars op het strand, vliegtuigen boven mijn hoofd die het rondje maken richting Schiphol. Dartelende honden, iemand probeert een motorboot de zee in te trekken. Bij strandtent Playa Bianca is de koffie al warm en de appeltaart vers. Klaas Meeuwenoord zit vol met mooie – zij het soms ook sombere – verhalen over Noordwijk. Maar de stevige voorjaarszon en het lichte briesje waaien alle somberte gemakkelijk weg. 

Als ik later over de boulevard terug rijd, stroomt alles langzaam vol. Ik rijd langs het prachtige torentje van het voormalige Hotel Noordzee. Van de hand van H.J. Jesse. Klaas zegt dat dat torentje binnenkort ook al afgebroken wordt. "De fundering is rot"  Het laatste restant van een boulevard die er tot diep in de jaren zestig helemaal anders uitzag. Niet per se beter. Wel mooier.