foto  Je kunt het niet verzinnen. Een beeld als dit zul je nooit van je leven in de lens van je fototoestel kunnen krijgen, zelfs niet in de lens van een goedkope digitale Casio of van een achterlijk ouderwetse Agfa-Clack. En toch zijn er mensen op de wereld die in staat zijn om met wat voor toestel dan ook of met wat voor postprodukctionele photoshop dan ook de werkelijkheid danig te verlelijken. Als je zo’n kaart zou krijgen, wist je zeker dat je overal op vakantie kon gaan, maar in ieder geval niet in Noordwijk.  

Iemand heeft ooit met zijn voeten in het water gestaan om deze foto te maken. Het was niet veel – die foto – en dus dacht hij (of zij) er nog maar even over heen te gaan met een gele, blauwe en groene viltstift. Contraproductieve opleukerij. En dan waren er nog gekken die het geheel afdrukten en te koop aanboden bij sigarenboeren, souvenirwinkels en uitdragerijen. En ze gingen nog grif van de hand ook.

Je kunt het niet verzinnen.