fotoVanochtend noemde ik Edwin van der Sar nog als één van de illustere doelmannen van de v.v. Noordwijk. En vanavond haalde hij met een fameuze penalty-stop de Europa Cup I binnen voor Manchester United.

De NOS had een verslaggever afgevaardigd die zijn klassieken maar half kende. Hij zei dat "Edwin van der Sar bij Louis van Gaal in beeld gebracht was door een kaartvriend, die hem had verteld dat er In Voorhout zo’n goede keeper zijn kunstjes deed."  Dat van die kaartvriend was juist en dat Van der Sar uit Voorhout komt is ook bekend. Maar zijn ‘kunstjes’  verrichtte Van der Sar op dat moment in Noordwijk en de ‘kaartvriend’ was Ruud Bröring, voormalig spits en op dat moment trainer van de v.v. Noordwijk. Jaap van Kesteren was (en is) keeperstrainer.

Die penalty-stop, die moet hij in Noordwijk geleerd hebben. De ‘Macunians’  mogen hun goden op hun blote knieën danken dat daar aan de overkant van de Noordzee zo goed door keepers op penalties geoefend werd.