Misschien waren ze wel de moeders van The Supremes, Op zo’n soort triootje moet het allemaal geleken hebben. Drie vrolijke meiden – samen The Peter Sisters – die vooral na de oorlog optraden in verschillende musical-achtige films met gedenkwaardige titels als ” Hi-De-Ho”, ” Die Beine von Dolores”, ” Nous irons a Paris” en “French without Tears.”

De fotoos zijn in Noordwijk genomen, in augustus 1950. Ze vertonen de meiden onder andere in het helmgras voor het Palace Hotel in Noordwijk waar ze waarschijnlijk logeerden. Waarom ze daar waren is onduidelijk, maar vermoedelijk waren ze hier voor een optreden in de buurt, hoewel de Leidse couranten er geen gewag van maakten.

The Peter Sisters vormden een Amerikaanse jazz/gospel groep, veel meer dan dat kan ik op internet niet zo snel achterhalen. Het meeste staat hier.  Wie die man is op de foto, is mij onbekend, maar het kan de directeur van het lokale vreemdelingenverkeer zijn geweest of een impresario of de receptionist  van Palace. In ieder geval iemand die zich de kans niet wilde laten ontnemen om met drie beroemdheden tegelijk op de foto te kunnen.

De poedel is van een onverschaamde kitscherigheid, die pijn doet aan de ogen. De dames zelve zijn erg aandoenlijk. Er staan filmpjes van de meiden op youtube: