gggg.jpg

Het stukje duin was geschapen voor een midgetgolf-baan. De goden kunnen er geen andere bedoeling mee hebben gehad. Toch heeft het nog een tijd geduurd vóórdat die er was. Per slot van rekening moeten ook de schepselen gods aan bestemmingsplannen worden getoetst, anders wordt het – menselijkerwijze gesproken – een zootje.

Maar goed, de baan kwam er, midden in de drukte aan de Grent, waar geen autochtone Noordwijker of toerist aan voorbij kon lopen. Je moest en zou er ooit een balletje geslagen hebben. Vooral baan 13 was een mooie: je moest er door een gat in een hek slaan en dan rolde de bal niet over het rode gravel verder, maar over een heus stukje gras, een lawn, zoals een lawn bedoeld was.

Altijd weer nieuwe spelregels uitvinden: hoeveel strafpunten kreeg je als je de bal buiten de baan sloeg en waar moest je hem daarna dan weer neerleggen? Doorgaan als het maximum aantal punten (7) al bereikt was of niet? Geen geduld hebben voor zondagsgolfers en hen maar een baantje voorbij steken (dat je later dan weer inhaalde).

En de laatste bal niet daadwerkelijk in het putje slaan, want dan was-tie weg. Doen alsof en het ding in je zak steken. Thuis een heleboel van die kwasi-golfballetjes in je kast, terwijl je er niks mee deed.