Het is het gat dat overbleef van de hotellen Hoek en Hollander en nog wat aanpalende villa’s. Maar het werd relatief snel opgevuld door DURA-projectontwikkeling dat hier een fiks aantal stevig gebetonneerde appartementen uit de zandgrond stampte. Dit gat was dus gauw gevuld, dit in tegenstelling tot het ‘Gat van Palace’ dat al zo’n dikke 35 jaar zijn eigen schandvlek ligt te wezen.

Iets soortgelijk dreigt nu misschien ook wel te gebeuren met de ambities van de Hotels van Oranje die in een nieuw, pikzwart gat lijken te gaan verdwijnen. De sloop van wat er was is nog niets eens afgemaakt, laat staan dat er al iets van opbouw is verschenen. Dat geldt evenzeer voor het bestaande hotel, waar men met het refurbishing-proces amper op weg is.

De vraag is nu of alles wat begonnen is ooit zal worden afgemaakt. Was het corona? Is het stikstof? Is het inflatie? Of is er meer aan de hand? Een nieuw ‘Gat’, in dit geval van Oranje dreigt voor de eeuwigheid. Een boulevard straks als een rottig gebit, waaraan een aantal tanden en kiezen ontbreken.