Vanwege de opening van het kantoor aan de Nieuwe Zeeweg had de Spaarbank voor Noordwijk en Omstreken een kleurwedstrijd uitgeschreven voor alle Noordwijkse scholieren. Scholieren uit de omstreken mochten geloof ik niet meedoen. Op 30 augustus 1963 stond de uitslag in de Zeekant en bleek dat ik in mijn leeftijdsklasse een heuse fiets gewonnen had. Men vond dat ik het allemaal heel mooi ingekleurd had, Krijn Giezen zat in de jury, dus dat zat wel snor.

Nou ja, snor: mijn exemplaar van de kleurplaat was grotendeels ingekleurd door mijn grootvader, die voor dat soort dingen meer geduld en precisie kon opbrengen dan ik. De fiets mocht ik hebben, mijn opa had al een fiets. Ik beken het allemaal eerlijk. De frauduleuze misdaad is inmiddels verjaard. En mijn / opa’s kleurplaat heb ik nooit meer teruggezien.