Het lijkt erop dat Jakob Braakman het kinderkroost had vastgelegd van één gezin. Van een gezin Admiraal, neem ik aan, want het was Neeltje Admiraal die de foto als briefkaart verstuurde. Maar dan nog is de vraag wélke Admiraal? Het zijn en waren er zoveel. Dat geldt ook voor het aantal Cornelia’s of Neeltjes Admiraal.

Vraag dus hier: wie herkent in de afgebeelde personen zijn of haar (over)grootvader of -moeder?

NOTA BENE: Naar aanleiding van dit blog schrijft Arie Verloop – met dank – het volgende: het echtpaar Piet Hein Admiraal en Maria Leenheer hadden 7 kinderen geboren tussen 1899 en 1912. De oudste is Cornelia (1899) gevolgd door vier jongens (geboren tussen 1902-1909) en dan weer een meisje geboren 1911. Als de foto genomen is ca. 1912/3 staat het jongste kind niet op de foto. De datum van afstempeling van de kaart is onduidelijk…. maar zal ca. 1920/30 zijn geweest toen Cornelia (Neeltje; het oudste kind) 20-30 jaar oud was. De volgorde van de kinderen en jaartallen kloppen aardig. Vader Piet Hein was een zoon van Cornelia Verloop en zijn jongste dochter op de foto Maria Clazina Admiraal (1911-2002) trouwde met Jacob Verloop van het bouwbedrijf.