Nog maar kort geleden glorieerde hij bij het verschijnen van twee mooie boekjes van zijn hand: over Max Liebermann en over Leo Klein Diepold. Beide boeken waren gelieerd aan tentoonstellingen die hij zelf had georganiseerd dan wel waarin hij een grote hand had gehad. Hij kwam bij blogjes van mijn hand graag met aanvullingen en wetenswaardigheden. Schreef liefdevolle artikeltjes in De Blauwdotter. Hij haalde prachtige nieuwe werken binnen bij Museum Noordwijk en bemiddelde bij het schoonmaken van mijn eigen schilderij van Klein Diepold (er kwam een in alle opzichten schitterend beeld tevoorschijn vanachter de verstofte vernislagen). Iemand die de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Noordwijk zeer was toegewijd. Een inspirerend en fijn mens. Zijn plotselinge dood kwam als een mokerslag.