Een postbewijs uit 1915, uitgeschreven tbv Een postbewijs was een soort postwissel waarmee men geld kon overmaken. Het formulier was op het postkantoor te koop (2½ cent) evenals de postbewijszegels. Daarna kon het postbewijs per brief worden opgestuurd. De waarde van het postbewijs werd bepaald door het bedrag dat aan postbewijszegels was opgeplakt. De ontvanger van de brief kon dat bedrag op het postkantoor ophalen.

In dit geval was de ontvanger K.C. Huijghens Backer. Hij ontving aldus de somma van 10 cent. Tja, om van een dubbeltje nu zoveel soesa te maken. Huijghens Backer heette van zijn voornamen Karel Cornelis. Uit een bewaard gebleven carte de visite in het RKD-archief lees ik dat hij op 1 februari 1857 geboren was in Bloemendaal, dat hij trouwde in 1880 met Anna Isabella Louisa Gross en dat hij ‘oud-leraar M.O.’ was. Meer weten we over hem niet, helaas, We kennen ook de reden niet van die overmaking van 10 hele centen. En wattie op dat moment in Noordwijk deed: ????