“Deze brug is ongeschikt voor een asbelasting van ….” is nog net te lezen achter deze auto. De brug was de Westeinderbrug en er ging ook een zware elektrische tram overheen, dus die asbelasting zal nog best wel zwaar geweest kunnen zijn. Voor de auto op de foto was de brug geen probleem. Alleen deugden de remmen van het ding schijnbaar niet, want er moest voor de foto wel een spietje voor het rechtervoorwiel worden gelegd.

NOTA BENE Ik kom nog een andere foto van dezelfde auto en dezelfde plek tegen: nu is te lezen dat de maximale asbelasting 2000 kilogram is. De auto is in beide gevallen verlaten en het lijkt erop dattie een aanrijding heeft gehad, want aan de voorkant lijkt onderaan sprake te zijn van enige blikschade. De foto komt bovendien uit het Noordwijkse politie–archief, dus …

Ook valt te lezen op een bord aan de zijkant van de brug dat ‘alle voetpaden voor wielrijders verboden zijn.’ Maar er waren daar nauwelijks voetpaden.