Ik kom onder het mom van ‘kunstwerk’ deze foto tegen op internet. Een voetbalfoto als kunstwerk aan de muur is één ding. Maar van IJsselmeervogels-Noordwijk ……………….?

Ik zou de foto sowieso niet aan de muur hangen. Het beeld is afkomstig uit de eerste wedstrijd om de algehele zaterdagtitel op 31 mei 1976. Noordwijk ging na een harde wedstrijd volkomen onverdiend de bietenbrug op met 2-1. De enige Noordwijkse treffer kwam van de schoen van Arie Weijers. De terugwedstrijd in Noordwijk was kat-in-het-bakkie voor de Spakenburgers: Noordwijk had geen schijn van kans en verloor wederom, nu met 3-1 (enige Noordwijkse doelpunt van Jan Willem Bogers). Tja.

IJsselmeervogels was altijd al een soortement van Angstgegner van de vv Noordwijk. Dit lopende seizoen misschien voor het eerst niet: in augustus won Noordwijk thuis nog met 3-2. Maar over anderhalve week moet Noordwijk naar Spakenburg. Zien wat dat gaat geven.