Een zogenaamde ‘prijspenning’ bij gelegenheid van de grote bloemententoonstelling van 1932 ‘Florapark Noordwijk’. Prijzen werden toegekend aan deelnemende bloembollenbedrijven. Een speciale prijs werd beschikbaar gesteld door H.M. de Koningin aan het organiserend comité van het Florapark onder voorzitterschap van C.J. van der Meer. Die prijs – een gouden penning – duikt nu op op een veilingsite, waar al 2000 euro voor het ding geboden is.

De penning werd gemaakt door Johan Hendrik Baars (1875-1899), een Nederlands beeldhouwer en medailleur, die wel vaker in opdracht van Koningin Wilhelmina prijspenningen vervaardigde, doorgaans met steeds dezelfde beeltenis van de Majesteit als op de penning voor het Florapark. Overigens kwam Wilhelmina met haar echtgenoot Hendrik en haar dochter Juliana op 16 april 1932 op bezoek in Noordwijk voor een eigenogige inspectie van het Florapark. Het was een privé bezichtiging, publiek en pers moesten buiten blijven.  

Terug naar de penning: hamvraag is bij wie die penning het laatst heeft berust en wie er nu zo oneerbiedig is geweest dit historische kleinood te verpatsen. Het ding had natuurlijk in de openbaarheid moeten blijven van een Museum Noordwijk of een Museum Veldzicht. Of zoiets. Nu is er iemand wederrechtelijk met de medalje én met de poet vandoor gegaan