De volgens mij misschien wel oudste overzichtsfoto van de Noordboulevard. Nou ja, ‘boulevard’. Het begin wordt gemarkeerd door het badhotel van Konijnenburg en dan is er tot aan de oude seinpost nog maar weinig. Om ‘m wat groter te laten zien, gelieve uw nek enigszins te draaien:

NOTA BENE: Jaques komt nog met de volgende aanvulling, waarvoor dank: In de tijd waarin deze foto gemaakt werd, heette de Noord-Boulevard nog Strandweg. Na het badhotel komt eerst het huisje van Maartje Duindam-van Duin, vervolgens inderdaad de dependance van het Jongehereninstituut Schreuder, dan het huisje aan het eind van de latere Schoolstraat van de gebroeders Duindam en als laatste de Vuurbaak.

NOTA BENE: Ron komt nog met een andere schitterende foto van ‘de Strandweg’, minstens even oud als bovenstaande, misschien toch ouder: