Tegenwoordig zijn er van die wachthuisjes voor de bus – ook wel ‘abri’s’ genaamd – die vrijwel geheel uit glasplaten bestaan. Alleszins transparant, maar weinig hufterproof. Vroeger was dat anders. De NZH in Noordwijk had op verschillende plekken in Noordwijk abri’s staan die zo ongeveer uit beton gegoten leken. Er zaten wel breekbare glazen ruiten in, maar die waren gemakkelijker vervangbaar dan een abri als geheel. In Noordwijk kan ik er mij uit mijn herinnering 5 herinneren: 2 op het Picképlein, 1 op de Van de Mortelstraat, 1 aan de Zeestraat/Raadhuisstraat en 1 aan de Schiestraat. Of waren er meer en zo ja, wáár dan?

Er was nog een ander type abri, waarschijnlijk van dezelfde leverancier. Al even hufterproof, zij het dat je tegen regen, hagel en sneeuw weinig bescherming had. Ik kan me niet herinneren dat deze versie eveneens ergens in Noordwijk stond opgesteld, maar ik kan me vergissen (enkele foto’s met dank aan Frans Angevaare)