Villa Hooghduyn, eerder Vrijduin, Margarea en Thule was gelegen aan de Koningin Wilhelmina Boulevard 22, hoek Jan van Henegouwenweg.. Het stond daar in de hoogte op de plek waar eerder H.P. Berlage een zomerhuis bouwde voor ene professor Hesseling uit Leiden. Dit pand is in het bezit geweest van de heer G.J. den Heeten, vader van de kinderboekenschrijfster Simone Schell, die de villa de naam “Hooghduyn” gaf. Deze naam sloeg op het feit dat de villa hoog op het duin was gelegen. Een fraaie stenen trap met 52 treden liep van de boulevard naar de villa. In de jaren 50 van de vorige eeuw kwam Hooghduyn in handen van Ben Zonneveld van het Babyhuis in de Zeestraat, die in 1964 naast het hotel een villa voor eigen bewoning liet bouwen. De villa werd afgebroken in november 1979 (met dank aan Ton Meijer)