Drie soortgelijke kaarten van Huis ter Duin gingen in 1916 naar een plaats in Duitsland (ik kan de naam ervan niet ontcijferen). De drie kaarten gingen naar drie figuren met de achternaam ‘Dreiling’ en het ligt voor de hand om dan te denken dat het om een drieling ging. Maar dat is niet zo. Een drieling is in het Duits een ‘Drillinge’ en ik kan uit deze kaarten niet afleiden dat de familie Dreiling een Drillinge bezat.

Het was allemaal in de Eerste Wereldoorlog en voordat de kaarten hun bestemming hadden bereikt moesten ze eerst via de Auslandstelle Emmerich formeel worden toegelaten. Vandaar dat stempel ‘frei gegeben’.

NOTA BENE Toon heeft onder gote dankzegging van mijn kant de plaatsnaam weten te ontcijferen. Volgens hem gaat het om het stadje Quakenbrück in Niedersachsen, 56 uur lopen vanaf Noordwijk.