Na het vorige blog blijven we nog even hangen op dezelfde plek.

Het is een gedateerd plaatje: zoveel publieke reclame voor rookwaren, alsmede een heuse sigarettenautomaat kom je tegenwoordig niet meer tegen. Het mag nog wel verkocht worden allemaal, maar dan uit het zicht, vanachter gesloten deuren. Gelukkig handelde die ontzettend aardige Jaap Vink ook nog wel in andere, minder dodelijke stoffen, zoals daar onder meer waren de krant Sport&Sportwereld, Kentuck pruimtabak en totoformulieren ten behoeve van SJC.

Maar daar gaat het nu niet om.

Op de foto meen ik in het pand ter linkerzijde iets figuurlijks te ontwaren in de zijmuur: een beeld of anders een beeltenis in een raam, het is niet helder en ik kan zo gauw geen scherpere foto vinden. Een raadsel. Ik zal er ff langs moeten, maar misschien is er al wel van alles veranderd.

Dat zal in ieder geval gelden voor de etalage van Jac. Vink.

NOTA BENE Bill heeft – onder dankzegging van mijn kant – een poging gedaan de beeltenis nog wat meer uit te lichten. Het heeft daarmee toch steeds meer weg van een beeld en niet van een raam: