Het schilderij doet me denken aan een aantal schilderijen van ongeveer dezelfde plek. Maar bij nadere studie moet dit toch een andere plek zijn geweest, en misschien niet eens in Noordwijk. Die andere schilderijen bevatten allemaal een beeld van het huis van de gebroeders Duindam aan het eind van het toenmalige Cleypad  – nu Schoolstraat. Het huis op dit schilderij is niet dat van de gebroeders Duindam, hoewel de compositie van het schilderij vrijwel gelijk is.

Dit schilderij is van de hand van Charles Leickert, een Belgische  schilder die leefde van 1816 tot 1907 en grotendeels werkzaam in de Noordelijke Nederlanden, meer in het bijzonder in de regio Den Haag. Het schilderij is heel toepasselijk getiteld «La Chaumiere dans les Dunes» (oftewel “het Huisje in de Duinen”).

Leickerts was een leerling van Andreas Schelfhout (1787-1870), ook al een ‘Haagse Belg’. Schelfhout werkte wel vaker ook in de omgeving van Noordwijk, maar net zo goed in Scheveningen. Leickert zal dus welderis in Noordwijk zijn geweest, zijn meester volgend. Maar of dit schilderij in Noordwijk is gemaakt? Hoeveel het er ook op lijkt, het kan net zo goed Scheveningen of zelfs Katwijk zijn geweest.