NRC-Handelsblad begint vandaag een serie van 4 artikelen over Noordwijk. Dat belooft wat. De aankondiging op de voorpagina: “Het verloederde Noordwijk aan Zee wil weer een chique badplaats worden.” Enfin rondgang met de wethouder langs plekken en plannen, de wethouder hoopvoller dan de verslaggever. Citaat: “Noordwijk aan Zee deed de afgelopen decennia weinig om een aantrekkelijke badplaats te zijn. Veel hotels zijn verouderd, en delen van het stadje (!) liggen er verloederd bij: de trottoirs zijn gebroken, er is sprake van leegstand, en er zijn verschillende prominente pleinen die een opknapbeurt kunnen gebruiken.” Volgens de wethouder (Ter Hark) leveren onderhandelingen met vastgoedontwikkelaars weinig op, zijn die juridisch ingewikkeld en kost het allemaal veel tijd. Toegeven dat je machteloos bent en tijd en energie beter steken in ‘haalbare zaken’.

Tja. Er volgen na dit artikel nog 3 andere verhalen in de komende tijd: over de uitgaansstraat, over de bollencultuur en over het strandtoerisme. Benieuwd. Hou me hart vast.