Op Katwijk staat ´s zomers een mooie authentieke strandtent met de welluidende naam `Key West`, Welluidend en ook goed gekozen, want kwa sfeer gaat het wel een beetje richting het echte Key West, by far het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten (als je Puerto Rico voor het gemak maar ff niet mee rekent, want dat is nooit een volledig onderdeel van de VS geworden).

Ik moest weer even aan die strandtent denken (en aan mijn dagen in het echte Key West) toen ik het laatste album van Bob Dylan afspeelde (“Rough and Rowdy Ways”) met daarop onder andere de prachtige song ‘Key West (Philosopher Pirate)’. ‘Bijna tien minuten berustende kalmte, en prachtig warm gearrangeerd, dit samenspel van accordeon en gitaar’, schreef Leon Verdonschot terecht in De Groene Amsterdammer.  

En een mooi verhaal, voeg ik eraan toe:

Key   West is the place to go

‪Down by the Gulf of Mexico

‪Beyond the sea, beyond the shifting sand

‪Key West is the gateway key

‪To innocence and purity

‪Key West, Key West is the enchanted land

Key West is the place to be

If you’r looking for immortality.

Dylan zal bij het schrijven van het lied niet die ene strandtent in Katwijk voor ogen hebben gehad (onsterfelijkheid is in Katwijk niet te vinden), maar toch. Komende zomer toch maar weer eens terug naar Key West (in Katwijk 😊)