Broekhuyzen BV was een in Noordwijk bekende aardappelenhandel, die zich in de Jaren Zestig meer en meer ging toeleggen op het voorbakken en leveren van patat frites. De firma werd in 1918 opgericht en was jarenlang gevestigd aan de Herenweg 301 in Noordwijk, in het gebied dat bekend staat als “De Klei” te Noordwijk. Inmiddels is het bedrijf gevestigd in Noordwijkerhout, maar niet dan nadat de bollengronden in Noordwijk door de aardappelteelt dreigden te worden uitgeput (Broekhuyzen teelde aanvankelijk de aardappelen zelf). Inmiddels is het bedrijf ook omgetoverd van productiebedrijf naar groothandel. Op bovenstaande foto betreft een van de eerste  trucks met oplegger, waarmee de aardappelen van heinde en verre (men ging later de aardappelen betrekken uit Noord Holland) werden aangevoerd naar “De Klei”.  Voor een meer volledige geschiedenis van het bedrijf: klik hier.