Dat hele Jan Kroonsplein is volgens mij altijd een rommeltje geweest en het is het nog steeds.

Er zijn wel plannen om er iets nieuws en iets moois van te maken, maar ik vrees dat het nog wel even gaat duren en dat er ook nog wel schimmel op de plannen komt. Vroeger was het dus ook al niks met dit plein, het was niet meer dan een parkeerplaats voor de bussen van de firma Beuk, die er om de hoek zat met haar garage.

Maar toch: op dit fotootje staat er tussen een stapel stenen en een handvol autobussen opeens ook een  Cadillac  Fleetwood uit 1956, een schitterende auto, door dezelfde firma Beuk gebruikt voor rouwtjes en trouwtjes. Eén van de mooiste Amerikaanse klassiekers die ik ken. Ik heb het wel eens eerder vermeld: een cabrioletversie van dit kunstwerk reed – volgeladen met geheime agenten – achter de limo van President Kennedy toen hij jammerlijk werd doodgeschoten op Dealey Plaza in Dallas, op 22 november 1963.

Dealey Plaza is nooit een rommeltje geweest. Behalve die ene dag.