Direct na WO II begon men in Noordwijk met het opruimen van alles wat nog aan de oorlog herinnerde, waaronder de massief betonnen Atlantikwall die vanaf het duin bij Huis ter Duin neerdaalde via het parkeerterrein bij het Palace Hotel over de hele lengte van de Noordboulevard. Op de foto hierboven is het gevaarte nog in aanbouw. De Villa Seehorst is al afgebroken en het aanpalende Oranje Hotel en de uitspanning “Im Weissen Rössl” zouden er snel hierna ook aan moeten geloven. Na de oorlog werd het ding anno 1945 onder het zand verstopt, maar anno 2020 – 75 jaar later – hebben ze ‘m toch teruggevonden. Er zijn 2 plakjes van afgehaald met de bedoeling er monumentale waarde aan toe te kennen. Op de foto hieronder wordt één van die plakjes uit het graf van de Atlantikwall omhoog gehesen. World War II Revisited.