Rijwielhandelaar Jaap de Lange maakte in 1969 de blitz met heuse vouwfietsen die in de verhuur gretig aftrek vonden bij Duitse toeristen. Het is een wat raar gezicht om die grote man, die Jaap was, op zo’n klein vouwfietsje te zien zitten. Weinig stoer. Die stoerheid had Jaap de Lange in vroeger tijden wel aangekleefd. Toen hield hij zich nog bezig met motorracen, hij had in 1934 zelfs meegedaan met de TT in Assen. Jaap kwam onder nummer 35 uit in de 250cc-klasse met een Grindlay Peerless Speed Cub, de race-uitvoering van de Tiger Cub. Naar verluidt zou Jaap – die in de laatste rij gestart was – al na enkele kilometers de 5e plek hebben bereikt, maar toen bleek dat hij iets te druisig was geweest, in ieder geval druisiger dan de motor die hij bereed. Want er brak een klep af die ook nog eens een cilinder binnendrong en een giga ravage aanrichtte. Tja.

Jaap de Lange moet in ieder geval in 1934 een stoerdere indruk hebben gemaakt op zijn Grindlay Peerless dan -wat mij betreft- 35 jaar later op zijn vouwfiets (bron: “Op de Lange Baan, kroniek van een familie De Lange” door G.P. de Lange, Asten 1988).

NOTA BENE Overigens blijkt Jaap in datzelfde jaar 1934 voorzitter te zijn geweest van de Noordwijkse motorclub “Sparta”. Die organiseerde in april 1934 een zgn “knobbelrit” (?) en Jaap himself gaf het startsein voor die rit. Tussen de deelnemers vinden we ook Jaaps broer Jan terug, die een prijsje won op…. een Grindlay Peerless. 🙂