Toegangskaartje voor de ‘uitzichttoren’ in Noordwijk aan Zee. Lees voor ‘uitzichttoren’ maar gerust ‘watertoren’, want die had in ieder geval vóór de oorlog nog een tweeledige functie.

Op de achterkant een advertentie voor de busdienst op Haarlem (‘snelle verbinding op Amsterdam’). Iemand heeft er bovenop geschreven ‘Bollenzondag 1937’. Er waren in 1937 drie bollenzondagen: de eerste, op zondag 18 april, ging teloor in ‘somber, grauw weer en een gure wind’, zoals het Leidsch Dagblad vermeldde. Een week later ging het weer niet goed: het weer was dit keer al even “winderig, koud, grauw en zonloos.” Maar op de laatste bollenzondag, we hebben het dan over 2 mei, gaan de vlaggen uit: “De zon straalden den geheelen dag uit een diepblauwe lucht” (Leidsche Courant) en “Het genot van de schitterende bloemenpracht is intens geweest” (Leidsch Dagblad).