Al googelend op zoek naar mooie oude fotokaarten van Noordwijk stuit ik op de Duitse site `Ansichtkarten Center, das Eldorado fùr Heimatsammler, Motivsammler und Philatelisten´. En daar stuit ik vervolgens op een kaart uit het plaatsje Haldern in Duitsland, een gehucht ergens tussen de stadjes Emmerich en Wesel. Het valt me op, omdat in Haldern mijn oom André en tante Agnes woonachtig waren.

De achterkant van de kaart is ook zichtbaar op de genoemde Duitse site en dan blijkt – wie schetst mijn verrassing – dat het een kaart betreft uit 1974 van mijn tante Agnes aan mijn tante Marie in Noordwijk.

Zufall! De vraag is natuurlijk hoe komt een kaart die van Duitsland naar Noordwijk gaat vervolgens weer (terug) in Duitsland?   

Het begrip “Heimatsammler” is wel weer mooi en als blogger over Noordwijk eigen ik me dat epitheton gelijk en vrijelijk toe.