Jacob Wijnschenk had een handel “in verse gezouten en geconserveerde groenten en in zuurwaren in het groot en klein.” Zijn bedrijf stond aan de Marnixstraat 202 t/m 206 in Amsterdam. Maar als je daar met Google Streetview naar toe gaat kom je in een groot gapend gat terecht.

De Groot had aan de Douzastraat in Noordwijk een groentedrogerij. Daarvan waren er wel meer in Noordwijk. Kort na WO I  was het lucratiever om die tak van sport te bedrijven dan op te gaan in de bloembollenteelt.  De brief uit 1921 van Wijnschenk aan De Groot betrof de vraag of De Groot “erop was toegericht de door hem geoffereerde gedroogde wortelen en knolrapen in schijfjes te kunnen leveren?”

Het antwoord op die vraag heeft Wijnschenk misschien wel gekregen, maar wij tasten daarover 99 jaar na dato nog steeds in het duister.