Ooit verschenen er drie prachtige boeken van de hand van de journalist Herman van Amsterdam over evenzovele decennia in de geschiedenis van Noordwijk. De journalist putte vooral uit oude leggers van De Zeekant en De Noordwijker, maar daar was niks mis mee. Het zijn boeken die je – zoals in mijn geval – onmiddellijk meenemen naar je jeugdjaren.

Inmiddels al weer veel ouder en ook vele decennia later krijg ik bijna de aanvechting om soortgelijke boeken te maken over de jaren tachtig, negentig, Tien en Twintig. En als ik daar dan klaar mee zou zijn, vooruit alle resterende decennia van de 20e eeuw. Maar ach, beetje quick and dirty geredeneerd: deze bloggenreeks dekt dezelfde soort van gebeurtenissen misschien wel een beetje.

De hier afgebeelde boeken zijn vast nog wel ergens te koop. Try Moby Dick in de Schoolstraat 🙂