Wat voor soortement van kinderen daar in Sonnevank werden opgevangen is mij en raadsel. Bleekneusjes of tbc-lijders uit de stad, die enige frisse lucht nodig hadden? Kinderen van rijke ouders die thuis een last waren en in een soortement van pensionaat werden uitbesteed? Een simpele vakantiekolonie? Wie dan ook: ze waren welkom bij de Dames Aten, diaconessen. Zij het dat dat ‘diaconessen’ van nature protestant waren, dus mogelijk dat roomsche kinderen werden geboy- en gegirlcot. Dat houden we nog ff open.

Intussen is het laatste wat ik me van Sonnevanck herinner een totaal verlopen en dichtgespijkerde bouwval, een prooi van projectontwikkelaars met in de ogen van de gemeenteraad verkeerde plannen. Zoals wel vaker.

De Dames Aten, diaconessen, zouden zich bij de aanblik van de tegenwoordige staat in hun protestantse graven omdraaien, zoveel is wel zeker.