Een schilderij van Leo Klein van Diepold uit 1909 uit de collectie van Museum De Lakenhal in Leiden. Het bijschrift bij het schilderij luidt: Portret van een onbekende man. Hij is zittend op een stoel afgebeeld, een weinig naar links gericht en hij kijkt de beschouwer aan. Hij houdt een boek in zijn linkerhand. De man heeft wit haar en een witte baard. Hij draagt een bril en hij is gekleed in een driedelig pak met een vlinderdas. Op zijn revers draagt hij een (vermoedelijk koninklijke) onderscheiding. Rechtsonder gesigneerd. Schilderij zit in een vergulde houten lijst.

Leo Klein Diepold verbleef in 1909 in Noordwijk, waarmee niet direct gezegd wil zijn dat de man op het schilderij ook een Noordwijker wás. Maar als dat wel het geval is, dan is de hamvraag natuurlijk: wie was deze Noordwijker?

NOTA BENE: Ik had het moeten weten, want ik had het schilderij al eerder in de picture mét een ander portretten van hem van de hand van Therese Schwartze en van Willem van der Nat. Maar ik krijg nu – met dank aan Koen – de tip én nog een andere beeltenis van hem: