De brief ging op 10 september 1924 met een speciaal poststempel vanuit Den Haag naar Noordwijk. Meer in het bijzonder naar K.E.W. Ebeling Koning, die nog medicijnen studeerde en dat klaarblijkelijk deed vanaf een adres aan de Voorstraat 54a in Noordwijk, een pand straight tegenover het Hof van Holland. We weten dat deze Ebeling Koning in juni 1928 keurig zou afstuderen (volgens een bericht in de Nieuwe Leidsche Courant van 26 juni 1928) en later is hij ook nog her en der traceerbaar als arts in Oegstgeest en later Eindhoven. Maar veel weten we verder niet van hem.

Dat geldt evenmin voor de afzender van de brief, ene Tan Tek Hiem uit de Bankastraat in Den Haag. Tek Hiem was geboren in 1902 in Buitenzorg, Nederlandsch-Indië en naar Nederland gekomen, waarschijnlijk ook om te studeren. Hij woonde van 1921 tot 1926 in Den Haag en in Leiden. Hij stierf in 1944, we weten niet waar en onder welke omstandigheden (was het in Europa? Was het in de Oost?). We weten niet wat de relatie van Tek Hiem richting Ebeling Koning was (vrienden? studiegenoten?). We vinden wel een fotootje van hem terug, dat weer wel. Het blaast die envelop die in 1924 van Den Haag naar Noordwijk ging toch een beetje meer leven in.