Ik word niet zo snel meer verrast door oude kaarten van Noordwijk, maar deze is ongekend onbekend: de Molenstraat in Noordwijk Binnen, gezien vanaf de Zeestraat en richting Wilhelminastraat. Buitengewoon mooi.

NOTA BENE Bij alle verrassing nóg een hele grote er bovenop. Ron wijst me erop dat dit het straatje is dat door Leo Klein Diepold werd geschilderd. Dat betreffende schilderij hadden we hier 9 jaar geleden al te pakken mét de prangende vraag waar of dat dit dan wel geschilderd geworden geweest mocht wezen. Het antwoord is er nu: de Molenstraat in Noordwijk Binnen!

NOTA BENE 2: De fotokaart werd overigens uitgegeven door G.Los te Leiden. Los opende in 1885 al een “boek-, papier- en kunsthandel” aan de Hoogewoerd 65 in Leiden op de hoek van de Koenesteeg. Later gaf hij ook zelf boeken uit, maar blijkbaar dus ook foto-ansichtkaarten. Benieuwd naar andere kaarten van hem van Noordwijk….