Het schilderij is van een onbekende meester, maar het sierde de reclamekalender van de stoomfabriek van verduurzaamde levensmiddelen ‘Anna’ uit Noordwijk. De fabriek was opgericht in 1882 door Wouter Andries Blokhuis, een Amsterdammer die – toen hij 38 jaar oud was – de stoomfabriek in Noordwijk opzette. Hij vertrok uit Noordwijk in 1904, de fabriek achterlatend aanvankelijk aan Egbert Estié met diens porseleinfabriek “De Kroon”. Nog later werd er de zgn. ‘poppetjesfabriek’ in gevestigd, een fabriek van houten speelgoederen. Wouter stierf in Alkmaar in 1925.

Enfin. Niet duidelijk is wie ‘Anna’ was: misschien was zij het wel die geportretteerd stond op de kalender. In de familiaire omstreken van de Wouter is één ‘Anna’ te bekennen, en niet de minste: zijn moeder Anna Maria de Jong. Die overleed in 1881 en het kan wel zijn dat Andries een jaar na haar dood de fabriek naar zijn moeder noemde. In dat geval zal de geportretteerde dame Anna Blokhuis-de Jong zijn geweest, die leefde van 1808 tot 1881.