De brief ging naar een familie De Graaff die zich in Sandy, Oregon in de VS gevestigd had met een bloembollenbedrijf dat in de VS een zekere vermaardheid zou krijgen waar het de teelt van narcissen en lelies betrof. Deze De Graaff-tak was nauw gelieerd aan de`Gebroeders De Graaff die in Noordwijk een groot bloembollenbedrijf bestierden (De Graaff Bross & S.A. van Konijnenburg. De moeder van Siem ‘Knijn’ was Bartha de Graaff).

De brief was waarschijnlijk ook van deze Noordwijkse tak afkomstig, want het poststempel luidt Noordwijk, 24 december 1940. Dat laatste was een bijzondere datum. Er was nog wel postverkeer met de VS mogelijk, zij het alleen via een ‘neutrale’ dienst, die werd onderhouden vanuit Portugal. Vandaar ook de toevoeging aan de adreszijde: ‘Per Lissabon Clipper.’

Transatlantische vluchten vanuit de VS en vice versa werden onderhouden van september 1939 tot 1945 door zgn. Boeing 314-vliegtuigen, ‘Clippers’ genaamd, machines die met grote vleugels over de Atlantische Oceaan konden vliegen, met passagiers én met vracht.

De brief uit Noordwijk ging dus met zo’n machine mee: