De Gebroeders Kyriazi begonnen in 1873 in Caïro een sigarettenfabriek, die rond de eeuwwisseling misschien wel tot de grootste ter wereld behoorde. Dat had wellicht ook te maken met het feit dat ze veel geld en ook creativiteit investeerden in reclame en in schitterend vormgegeven sigarettenblikjes en -dozen. In 1922 begonnen ze ook een filiaal in Amsterdam, wat maakte dat het merk ook in Nederland volop verkrijgbaar was.

Ook in Noordwijk. Aan het Calisplein bij Lunchroom Zeezicht die de naam ‘Kyriazi’ Ostentatief op de zijgevel had vermeld.

as een beroemde sigarettenf (also spelled Kyriazi Frères and incorrectly “Kiriazi”) was a cigarette manufacturing company established in 1873 in Egypt. The company was founded by Ioannis Kyriazis, together with his brothers Efstathios and Epaminondas, although his other two brothers, George and Dimitris also played an active role in the company.