seehorst zijkant

De Villa Seehorst was aan het begin van de 20e  eeuw gebouwd in opdracht van de staalmagnaat Poensgen uit Düsseldorf ten behoeve van zijn astmatische zoon, die hier wat frisse lucht kon komen ophalen. Dat hielp niet veel, want de zoon zou vroegtijdig overlijden. Het eigendom van de villa ging daarna over in handen van de gemeente Noordwijk, die snode plannen had om de villa af te breken. Zo ver kwam het (toen)  nog niet. In de villa hield ene dokter De Graaf nog enige tijd een huisartsenpraktijk, voordat hij in de oorlog moest verkassen naar de Villa Nova aan de Nieuwe Zeeweg.

Wat er van de villa overbleef was ….. niets. De Duitse bezetter besloot alsnog de oude gemeentelijke plannen uit te voeren en de villa te slopen. Nog tot in de Jaren Vijftig van de vorige eeuw waren de restanten van deze sloopzucht waarneembaar, voordat alles onder het duinzand verdween:

largerr.jpg