Tante Neeltje Uljee voor haar kruidenierswinkeltje in Noordwijk

Ik vind deze twee foto’s in een openbaar familie-archief op internet. Bijschrift ‘Tante Leentje Uljee in haar kruidenierswinkeltje in Noordwijk.’ De winkelruit vermeldt ‘C.M. Uljee’ en als die ‘C’ voor ‘Cornelia’ staat klopt dat wel met ‘Leentje’.  Maar toch kan ik verder nauwelijks iets van of over haar terugvinden.

Ik weet niet eens waar dat winkeltje wás.

NOTA BENE 1: Via Facebook word ik een stuk wijzer. Er is allereerst deze advertentie:

75223703_3103855666353504_5772564821828435968_o

En dan nog deze mededelingen: Neeltje had dit winkeltje op de plek waar later Herman Caspers zijn RTV-winkel had. Caspers kocht dit pandje, kocht er nog twee huizen bij, liet alles slopen en er vervolgens een nieuwe winkel met woonhuis bouwen.  Neeltje bleef altijd bij de familie Caspers inwonen en had in het nieuwe pand een eigen optrekje. 

NOTA BENE 2: Op de foto is de etalage van Leentje volgeplempt met reclamemateriaal van Lotus Margarine:

leen

In kleur zag die reclame er zo uit:

Lotus_margarine_Jurgens