lincel.jpg

Brief aan Meester De Lincel uit 1937. Vijftien jaar later zou ik geboren worden, onder meer in de hoedanigheid van buurjongen van De Lincel. Maar daar zat nog een hele wereldoorlog tussen.

De postzegels zijn interessanter: ze werden uitgegeven op 29 november 1913 ter gelegenheid van het eeuwfeest van de (herstelde)  Nederlandse onafhankelijkheid. Het is jammer dat de afzender niet de hele serie op de envelop heeft geplakt (kon er waarschijnlijk niet op), maar er ontbreken er nu 7, mais soit.

In ieder geval zijn alle vorsten afgebeeld die in die 100 jaar de knoet van het verlicht despotisme op het Nederlandse volk lieten neerdalen. Van links naar rechts ook nog eens in chronologische volgorde: Koning Willem I, Koning Willem II, Koning Willem III en Koningin Wilhelmina (en dan nog een keer Koning Willem I. Koningin Emma kwam niet in aanmerking blijkbaar: die was dan ook Koningin-Regentes, zeg maar adjunct- of plaatsvervangend vorst. Jammer, want ik vermoed dat zij misschien wel de aardigste van het hele stel was.

Interessant dat de afzender de zegels nog kon gebruiken 24 jaar na eerste afgifte.