reinkouwenhovenand crescendo.jpg

Rein komt met deze schitterende foto op JBEEN:  Crescendo marcherend door de Voorstraat, nabij het kruispunt met Douzastraat en Offemweg. Bij welke gelegenheid hier werd gemarcheerd is niet duidelijk, de foto moet volgens Rein zo’n honderd jaar oud zijn. Zo te zien liepen er flink wat kinderen ‘achter de muziek aan’ en het zou dus gegaan kunnen hebben om een in schoolverband georganiseerde Oranjeoptocht. Maar dan nog. Crescendo beschikte ondertussen niet over heuse uniformen. Men had zijn goede goed aan en verder waren het alleen de petten die de harmonie bij elkaar moesten houden.

Rechts de fiets- en motorhandel van Vink en daarnaast een pand met op de voorruit geschreven ‘J.H. Imthorn’. Er was een Justus Hendrik Imthorn (1879-1951) die timmerman/aannemer was en het kan goed zijn dat hij hier zijn werkplaats had. Later moet hier op enig moment ook de sigarettenwinkel van Van Dam hebben gezeten, maar dat herinner ik mij niet.

In de winkel van Vink zat eerder de handel in koloniale waren, tabak en sigaren van Van Rijn. Blijkens opschriften op de gevel was er ook een wijndepot gevestigd.

eetwaren