BLOGnoordwijk

Jan Kloosprijs 2014

Uncategorized

Blog11449: “Daar Is Uur Noch Tijd”

heem33

Ik heb er al eens eerder op gewezen dat op de oude Gemeentetoren naast de Hervormde Kerk in Noordwijk Binnen een bord was bevestigd met de psalmentekst “Daar Is Uur, Noch Tijd.” Een prachtige tekst die op enig moment helaas verdwenen is, uitgewist door woeste stormen vanuit Noordwijk aan Zee en door Roomsch-Katholieke demonen.  Hoe dan ook: ik pleitte ervoor – en doe dat maar wéér eens een keer – om bord en tekst in oude luister te herstellen.

In dat pleidooi sta ik niet alleen, want in het Leidsch Jaarboekje 1911 is het volgende prangende bericht opgenomen:

“Tenslotte zij nog vermeld dat. Door een onzer leden (J. Kloos Red.) daarop gewezen,  het gemeentebestuur van Noordwijk-Binnen zich bereid verklaarde om het opschrift onder de wijzerplaat van den toren, luidende “Daar is uur, noch tijd”, hetwelk door den tand des tijds bijna geheel uitgewischt was, wederom in beetren staat te doen herstellen.”

tijd2

Een reactie op “Blog11449: “Daar Is Uur Noch Tijd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s