sss

In zijn biografie over schrijver-dichter-scheepsarts Jan Slauerhoff komt Wim Hazeu met een  intrigerende suggestie aandragen over de relatie tussen Slauerhoff en de balletdanseres Darja Collin (met wie hij bijna  5 jaar getrouwd is geweest):

sssdarja

Dat Collins Slauerhoff ontrouw zou zijn geweest lijkt wel voorspelbaar (andersom was dat ook het geval). Maar dat zij a) een relatie gehad zou hebben met de Prins van Wales, Edward VIII en b) dat die elkaar ontmoet zouden hebben in Noordwijk is helemaal nieuw. Wat mij betreft vooral de veronderstelling dat Edward VIII wel eens in Noordwijk kwam om er tenniswedstrijden te volgen: ik kan er niets over terug vinden. En het zou impliceren dat ook Darja Collin wel eens in Noordwijk geweest moet zijn, maar ook daarvoor vind ik geen aanwijzingen.