ssss

Olieverf op doek van de hand van Frits ter Braake (1897-1977), getiteld ’Boerderij te Sassenheim of Noordwijk’. Daar schieten we niet zo veel mee op. Misschien dat iemand in staat is deze boerderij nader te detecteren.

De schilder Fredrik Leonard ‘Frits’ ter Braake was geboren in Almelo in 1897 en overleed in 1977 te Groningen. Frits ter Braake werd opgeleid als kunstschilder aan de Academie in Den Haag en woonde daarna onder meer in Groesbeek, Grave, Amstelveen en Haren. Hij was als jonge kunstschilder bevriend met de bekende artiesten Jo Spier en Dulmen Krumpelman en werkte ook veel met andere Groninger schilders in de buurt van Groningen.

Ter Braake schilderde in een vlotte impressionistische Haagse stijl. In de zomer vooral landschappen, dorpsgezichten, schepen en water op locatie zoals Sassenheim en Noordwijk. Hij trok er vaak met zijn motor of boot op uit. In de winter maakte hij thuis vooral ook stillevens en portretten. Frits maakte ook aquarellen en potloodtekeningen.