kamppppp.jpg

Het moet een dolle boel zijn geweest aan de Duinwetering, die zaterdag de 1e mei 1999. Noordwijk speelde zijn kampioenswedstrijd tegen het al gedegradeerde Rozenburg. Bij rust stond het 6-0 voor Noordwijk door doelpunten van Kleijn (3x), Reinders en Van Dam. In 30e minuut werd er ook nog een Rozenburger het veld uitgestuurd. Na het 5e doelpunt poseerde het team al voor de kampioensfoto (vóór de dug out van de Rozenburgers, niet aardig) en heel supportend Noordwijk schreeuwde: “Tien! Tien! Tien!” van de tribunes.

Het werden er uiteindelijk 13 (dertien!), maar anders dan heel Noordwijk had gedacht. Na rust kwamen 10 Rozenburgers terug tot 6-4 en uiteindelijk werd het 8-5 (nadat Korbee en Van Dam nog een keer aan Noordwijkse zijde scoorden).

Het centrale duo achterin (Smit en ten Brink) moet in die tweede helft geen sterke indruk hebben achtergelaten en dat gold ook voor doelman Robert Spaans. Maar ja, als je geposeerd hebt voor de kampioensfoto, is de concentratie natuurlijk snel verdwenen.

Het kon eenvoudigweg niet mis gaan, maar toch gebeurde dat bijna.