berkkkkk.jpg

Als je – zoals G.B. Knoppien – een ampele 6 jaar beheerder was geweest van het bijkantoor der Posterijen en Telegrafie te Noordwijk aan Zee, dan had je al wel voldoende credits opgebouwd voor een opgetuigd afscheid met een speciale feestcommissie. En dan kreeg je een mooi schilderij aangeboden van Ludolph Berkemeier.

Het voorstel voor dat cadeau zal wel afkomstig zijn geweest van de echtgenote van de schilder, mevrouw Berkemeier-Rüwens, die ook zitting had in de feestcommissie. Helemaal objectief zal die keuze niet zijn gemaakt. Het schilderij verbeeldde “Het Huisje van den Schelpenvisscher.” Welk huisje zal dat dan geweest zijn? En welk schilderij?

Gerard Bastiaan Knoppien (1884-1953) zou het nog ver brengen bij de PTT, want uiteindelijk directeur worden van het Postkantoor in Arnhem. Hij was in 1915, het jaar van zijn afscheid van Noordwijk, getrouwd met de Noordwijkse schone Florida van Bommel (1887-1976), dochter van meester Van Bommel, die was opgegroeid aan de Hoofdstraat nommer 2 in Noordwijk aan Zee.