sjaak

Sjaak Polak is De Sjaak. Hij is als trainer van SJC aan de kant geschoven. Daar kon je onderhand wel op gaan zitten wachten. Polak kreeg SJC niet meer in beweging en andersom – en in het geval van Polak net zo belangrijk: SJC kreeg ook Polak niet meer in beweging. ‘Zo zit de voetballerij in elkaar,’ heet het dan in cliché uitgedrukt. Jammer is het wel.

Sjaak Polak, die in sommige kringen te boek staat als een ware cultheld (wat mij betreft overdreven), zorgde wel voor een historisch kampioenschap van SJC en voor promotie van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie. Dat SJC er vervolgens voor koos om in de Derde Divisie Zaterdag te gaan spelen is volgens mij nog steeds een Grote Vergissing geweest. De Zondag-sectie had de club beter gepast (ik volg nog steeds mijn Haagsche buurtverenigingen Quick en HBS 🙂 ).

Niet alleen Sjaak is De Sjaak. Ook SJC is De Sjaak.