xx4.jpg

Een foto die ik niet eerder ben tegengekomen. Het laatste gedeelte van de Voorstraat vanaf de andere kant genomen. De comestibles-winkel van Joh. Vegt (ook wel ‘Oortje’ genaamd) prijkt er nadrukkelijk op, al met die mooie naamsbeschildering boven de voordeur. Later moest die benaming worden veranderd en kwam er  ‘Fa. A. (Arie) Vegt’ te staan (als je goed kijkt zie je dat ‘Joh’ er nog vaag onder staan):

xx5

Het uithangbord betreft een reclame voor Cailler-chocolade. We hadden een zelfde bord al eerder gezien op Noordwijk aan Zee. Ter rechterzijde een mij onbekende winkel (later Tissing), ook al met een uithangbord. Maar helaas valt dat bord niet te ontcijferen.

Voor zo ver ik kan nagaan zou Arie Vegt later met zijn gezin emigreren naar Canada, waar hij in 2001 zou overlijden in het plaatsje Abbots Ford vlakbij Vancouver.