papa1

Kan me niet meer heugen dat deze foto gemaakt is. De kleuterschool aan de Bronckhorststraat. Ik schat in 1956/57. Een heel roedel babyboomers, 40 in getal. Voor minder deed je het niet. De juf kan een Alkemade geweest zijn van de Nortgho. Ikzelf zit op de tweede rij van onderen, tweede van links. Tussen Rudy Westgeest en Kees Zuidhoek in, als ik me niet vergis. Ik herken nog wel een paar namen: Frans Heeren, Jan Wijnands, Doré de Graaf, Peter van Kampen, Van Nobelen, Mourits, Van der Meer, De Groot, Hogenelst, Jan Vink, Niek Duindam, Molenkamp. En er zat ongetwijfeld nog een Steenvoorden tussen (er zat altijd een Steenvoorden tussen). Maar verders?

Na de kleuterschool werden de jongens van de meisjes gescheiden, het kaf van het koren (of andersom). We waren tenslotte allemaal katteliek. De meisjes bleven aan de Bronckhorststraat bij de nonnen of in het mooiste geval bij Juf van der Schalk of Juf de Beer. De jongens gingen naar de Zeestraat, de school van de oude Sistermans, en kwamen in deze buurt alleen nog maar terug voor de gym aan de overkant.