anttt2

In Blauwdotter nr. 183 (nazomer 2018) schreef Michel van Dam een mooi verhaal over de systeembouw huizen van architect Franz Scherrer. Van dergelijke huizen werden er ook enkele in Nederland gebouwd en daarvan weer ééntje in Noordwijk: Villa Vluchtheuvel aan de Atjehweg. Van het huis zijn nauwelijks fatsoenlijke foto’s te vinden, laat staan kleurenfoto’s en dat is jammer. Het was een bijzonder huis kwa bouw zowel als kwa kleurstelling.

Ik vind nu weer een andere foto van het huis: wandelaars op de Rembrandtweg, ergens in de jaren dertig. Achter hen op het hoge duin aan de Atjehweg de Villa Vluchtheuvel. De afzender van de kaart was – tijdelijk – woonachtig in de villa, want dat staat achterop de kaart geschreven.

NB ik krijg van een oud-bewoonster van de villa een nieuwere foto, een prachtige:

dav

En nog een:

A1AF4658-C338-4A8F-B6D1-0A3B07804FC9

vluchtheuvel