We hadden een tijdje geleden een mooi plaatje aan de hand van de snackbar van een Griffioen (of ‘Viljoen’, er zijn nog andere verbasteringen). Die tent bevond zich aan De Grent. Er kwamen veel reacties op, in het bijzonder van wat er nadien allemaal op die plek verscheen (of ernaast of ervoor). Maar nu krijg ik via Klaas en via Ronald bovenstaand plaatje van dezelfde plek, vooráfgaande aan Griffioen of Viljoen of wie dan ook.

De tent heette toen ‘De Zeebar’ en het moet een genoegen zijn geweest om daar een pilsje te drinken, stel ik me zo voor. Er waren “patates à frites” te koop en “croquettes” en ook belegde broodjes. Verder ontwaar ik nog een bordje met ‘rijwielstalling’ en als ik me niet vergis ook nog een bord met ‘J.E. Kok’ erop, maar wat die in de aanbieding had kan ik helaas niet lezen.

Enfin. De hamvraag is natuurlijk: wie weet er meer van deze ‘Zeebar’

(met dank aan Klaas en Ronald).